به گزارش «نماینده»، در حالی که شرکت های فناوری به طور مرتب از افزایش تعداد کسانی سخن می گویند که به اینترنت و وب دسترسی دارند آمار نشان می دهد که حدود ۴.۲ میلیارد نفر در کل دنیا نمی توانند از امکانات فضای مجازی بهره بگیرند.
بر اساس همین بررسی دسترسی به اینترنت وابستگی مستقیمی به فرصت های اقتصادی و اجتماعی در دسترس دارد. بیش از ۸۰ درصد از مردم کشورهای توسعه یافته در حال حاضر به اینترنت دسترسی دارند، اما این رقم در کشورهای فقیر و توسعه نیافته تا ۶.۷ درصد سقوط می کند. نابرابری جنسیتی هم این مشکل را تشدید می کند.
اگر چه ممکن است برخی ابتکار عمل های شرکت های بزرگ فناوری به میزان کمی به کاهش این مشکل کمک کند، اما سازمان ملل معتقد است که راه حل واقعی مشکل مذکور باید جامع تر باشد و تا دولت ها برای کاهش فقر و تبعیض گام برندارند و خدمات اینترنت پرسرعت ارزان قیمت ارائه ندهند چالش مذکور برطرف نمی شود.
همچنین عدم دسترسی به محتوای اینترنتی به زبان های محلی مشکل مهم دیگری است که باعث می شود مردم بسیاری از کشورها تمایلی به استفاده از اینترنت نداشته باشند.
البته خبر خوب این است که شرایط در آینده بهتر خواهد شد. تا سال ۲۰۲۱ حدود ۶۰ درصد مردم جهان به اینترنت دسترسی خواهند داشت. همچنین استفاده از اینترنت موبایلی نیز رشد چشمگیری خواهد داشت و تعداد کاربران خدمات دیتای همراه تا سال ۲۰۲۰ تقریبا با تعداد کاربران تلفن های همراه برابر خواهد شد.
نظر شما